Ιστορία

Η εταιρία ΚΒΕ ξεκίνησε το 1980 σαν εταιρία παραγωγής πρώτων υλών για την οικοδομή, δίνοντας έμφαση στα μονωτικά υλικά για ηλεκτροφόρα καλώδια.

Πέντε χρόνια μετά, μπαίνει δυναμικά στο χώρο του συνθετικού κουφώματος εισάγοντας στην αγορά την σειρά ΚΒΕ85, που ανατρέπει τα μέχρι τότε δεδομένα, αλλάζοντας και μειώνοντας τους χρόνους παραγωγής με καινοτομίες που αφορούν περισσότερο την κατασκευή του.

Ένα χρόνο αργότερα, 1986, η ΚΒΕ ξεκινά την εξαγωγική της δραστηριότητα με πρώτη χώρα την Μεγάλη Βρετανία, όπου και για πρώτη φορά εμφανίζει το σύστημα περιμετρικής στεγάνωσης AD.

Το 1991 ανατρέπει για άλλη μια φορά τα καθιερωμένα στο χώρο, με την παρουσίαση του πατενταρισμένου συστήματος αυτόματου αερισμού, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ανακύκλωσης του αέρα σε χώρο με κλειστά παράθυρα.

Η πρωτοπορία της ΚΒΕ αναγνωρίστηκε γρήγορα από την αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Έχοντας κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο συνθετικό κούφωμα, το 1994 επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην Ανατολική Ευρώπη, ιδρύοντας την ΚΒΕ Πολωνίας και την ΚΒΕ στην Μόσχα, η οποία και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αχανή αγορά της Ρωσίας.

Η ΚΒΕ αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς διευρύνοντας συνεχώς τις αγορές της τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ελλάδα, όπου εκπροσωπείται επίσημα από το 1996.

Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της αγοράς, η ΚΒΕ από το 1995 έως το 2000, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές, την έρευνα και την παραγωγή. Έτσι επεκτείνει και εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο στο Δυτικό Βερολίνο και εισάγει (2001) το καινοτόμο σύστημα 70mm, το οποίο δίνει άλλη διάσταση στο συνθετικό κούφωμα καθιερώνοντας νέα μεγέθη.

Το 2002 συνεχίζει τις επεκτάσεις στο εργοστάσιο του Βερολίνου και προχωρά στην ανέγερση νέου χώρου για την υποστήριξη και διεκπεραίωση των μεταφορών των πρώτων υλών προς τις χώρες εξαγωγής, (LOGISTIC CENTER sperenberger srasse), ενώ τον επόμενο χρόνο ιδρύεται και η Profine GMBH.

Τα επόμενα χρόνια κλείνουν με αυξημένη παραγωγή πρώτης ύλης -ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη-, συνθετικού υλικού GREEN LINE.

Το 2007, ενα νέο Προφίλ, το σύστημα 70mm SELECT, με οπτική καμπύλης αναζητά το μέλλον του και στην ελληνική αγορά με αξιώσεις, προδιαγράφοντας ήδη μια δυνατή πορεία.